Sunday, January 07, 2007

Αγιογραφία


Ήθελα να το διαβάσω επιτόπου. Ολόκληρο. Ο φίλος που πήγαμε μαζί στον Ιανό πήρα τα διάφορα δήθεν που διαβάζει, μαζί με κάποια του Χένρι Τζέιμς. Αυτά εντάξει, αξίζουν. Μόλις τελείωσε, άρχισε την μουρμούρα να φύγουμε.

Πως, όμως, να απαγκιστρωθείς από ένα τόσο δα βιβλιαράκι που πρώτο σκιαγραφεί τον τραγουδιστή που κυριολεκτικά από τα μικράτα σου εισέβαλε Σαν Τυφώνας στην ψυχή και το μυαλό σου καθώς αναζητούσε μια Καρδιά από Χρυσάφι, σφράγισε την μοίρα σου να Ροκάρεις στον ‘Ελεύθερο Κόσμο’, ακόμη και αν μερικές φορές απιστείς, ενώ ταυτόχρονα σε προτρέπει, σε συμβουλεύει, σχεδόν σε υποχρεώνει να μείνεις Για Πάντα Νέος, και σου συστήνει το Πουλί του Κινδύνου;

Τελικά, για να ξεκολλήσουμε, πήγε και το πλήρωσε!

Στον δρόμο συνέχισα να διαβάζω, αδιαφορώντας για αυτοκίνητα, πεζούς, σκυλιά και ο,τιδήποτε άλλο κινούνταν γύρω μου. Φοβερό θέαμα, υποθέτω.

Η αγιογραφία συνεχιζόταν με Βαν ‘The Man’ Μορισον, Τζονι ‘The Man in Black’ Κάς, Μπόμπ Ντύλαν, Λέοναρντ Κοέν και τελείωνε με τον οσιομάρτυρα Λένον.

Παρότι η γραφή του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη βρίθει (ποιητικών;) υπερβολών, δεν με χάλασε καθόλου.

Άλλωστε, τα είδωλα έχουν ανάγκη της υπερβολής ώστε το εύρος και η σημασία του έργου τους να γίνουν πιο κατανοητά.

Rockin’in the Free World.wma

Forever Young (Live). Mp3 Neil Young & Grateful Dead

Like a Hurricane.wma

Υγ. Αποκόμισα, όλο αυτό τον καιρό, πολλές μουσικές και πολλές γνώσεις γύρω από την μουσική από πολλούς από εσάς. Νιώθω ότι έφτασε πλέον ο καιρός να αρχίσω να ανταποδίδω. Και επιτέλους άρχισα να ψάχνω κι’εγώ διάφορα που θα κάνουν κάπως καλύτερο αυτό το έρμο το βλόγ. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο. Ευχαριστώ την μέντορά μου, Δανάη, γιατί με βοήθησε να ‘αρχίσω να κυλάω να κυλάω ξανά’

4 Comments:

Blogger rockerblogger said...

Διάβαζα το ποστ σου και χαμογελούσα!

Χθες βράδυ έκανα τη σχετική έρευνα στο ιντερνετ, προετοιμάζοντας το επόμενο ποστ μου - για τον Neil Young!!!

Τελικά, επέλεξα να γράψω για κάποιον άλλον. Θα το δεις όταν το τελειώσω.

Πάντως, τα ονόματα που αναφέρεις είναι όλοι γίγαντες.

Καλή συνέχεια.

ΥΓ
Τα λινκς με τα τραγούδια που έβαλες δεν λειτουργούν.

10:17 PM  
Blogger Pan said...

Rockerblogger: Ευχάριστο πράγμα η διάδραση,ελληνιστί interaction! Εγώ από εσένα εμπνεύστηκα αυτή την 'αλλαγή κατεύθυνσης' του μπλόκ μου! Με τον Neil πάντως δεν τελείωσα, μάλλον τώρα ξεκινάω. Να'σαι καλά, και σ'εσένα καλή συνέχεια, περιμένουμε.

Τα λινκς μου μέσα! Ρε παιδιά, ξανακάνω έκκληση σε κάποιον σχετικό να με βοηθήσει με την μ@λ$κι@. Με τους στίχους καλά πήγε. Μπορεί κάποιος να μου συστήσει ένα καλό, και κυρίως με έυκολη πρόσβαση και διαχείριση παροχέα, ώστε να μπορώ να ανεβάζω τραγούδια; Σ'εμένα δουλεύει το ένα μόνο.

12:30 PM  
Blogger sorry_girl said...

Καλά κι εγώ άσχετη είμαι αλλά το μόνο που βρήκα εύκολα είναι το radioblogclub.com.Σου δίνει τον κώδικα του τραγουδιού που θες και το κάνεις κόπι πέιστ στον κώδικά σου.
Μ' άρεσε το ποστ!

9:14 AM  
Blogger Pan said...

sorry_girl: Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω πολύ χρόνο για να μπαίνω στο μπλοκ, γι'αυτό και η καθυστερημένη απάντηση. Πάντως η πρόθεση αναβάθμισής του υπάρχει.

12:19 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Homeask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια