Friday, November 17, 2006

Πονάω

Μια γνωστή που βρήκα στον δρόμο πριν μερικές μέρες, με πτυχίο, μεταπτυχιακό και δοκτοράτο, μου είπε ότι ψάχνει δέκα μήνες δουλειά.
Over qualified. Τι στα κομμάτια σημαίνει αυτό; Ένας άνθρωπος ψάχνει δουλειά. Δεν έχει εξωφρενικές απαιτήσεις. Απλά να βρει μία δουλειά για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς, να μην εξαρτάται από τους - οποιουσδήποτε - άλλους.
Εμένα οι απαντήσεις έρχονται αρνητικές. "Ενδιαφέρον βιογραφικό". Αυτό τι στα κομμάτια είναι πάλι; Τουλάχιστον, όμως, μπαίνουν στον κόπο να απαντούν. Σε κάποιους άλλους αυτό μάλλον δεν φαίνεται αναγκαίο. Πως θα τα βγάλω πέρα;
Πονάω.

3 Comments:

Blogger Alitovios said...

Αν δεν πουλήσεις μούρη δύσκολα θα βρεις δουλειά τη σήμερον εποχή. Φούσκωσε το βιογραφικό και στις συνεντεύξεις αντιμετώπισε τους με απαξίωση.

6:40 PM  
Blogger Pan said...

Καλωσόρισες Αλητόβιε! Φοβερό όνομα!
Τι να πω... ΄Ισως να έχεις δίκαιο. Εγώ νόμιζα ότι πρέπει να είσαι ειλικρινής σε αυτού του είδους τις συναλλαγές σου, αλλά δεν φαίνεται να είναι έτσι τα πράγματα.

9:32 AM  
Blogger Katerina ante portas said...

Περάσαμε μαζί με την πρώτη μου κόρη αυτό το στάδιο..
Over qualified στην Ελλάδα, ίσως και διεθνώς, είναι ότι η επιχείρηση δεν έχει διάθεση να πληρώσει τα επιδόματα και το μισθό που αξιώνει η κατάρτιση του υποψήφιου. Θέλει μεν την κατάρτιση αλλά σε τιμή ευκαιρίας..
Άλλος όρος ευγενούς απόρριψης είναι η έλλειψη εργασιακής..εμπειρίας! Για κάποιον που πρώτη φορά ζητάει δουλειά!!
Όμως δεν το βάζει κανείς κάτω, προσπαθεί προσπαθεί και το καταφέρνει! :)

4:47 PM  

Post a Comment

<< Home



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια