Tuesday, July 03, 2007

Καθημερινή

Εκκληση για τα ζωντανά που σώθηκαν

Δραματική έκκληση απευθύνουν οι κάτοικοι της Πάρνηθας για την προστασία των ζώων που επέζησαν της μεγάλης καταστροφής. Όπως τονίζουν με mail που απέστειλαν στην «Κ», υπήρχε κάλυψη για τροφή και νερό μόνο για 48 ώρες και ζητούν να ειδοποιηθούν κτηνίατροι και δασολόγοι προκειμένου τα ζώα της Πάρνηθας να τύχουν της κατάλληλης περίθαλψης και βοήθειας. Τελευταία, οι εκτιμήσεις για τον πληθυσμό του κόκκινου ελαφιού στην Πάρνηθα ανέβαζαν τον πληθυσμό σε 400. Μάλιστα τα περισσότερα φαίνεται ότι είχαν καταφύγει στα υψηλότερα σημεία -αυτά που κάηκαν- λόγω της ζέστης. Πολλά από αυτά είχαν μικρά και δεν γνωρίζουμε πόσα σώθηκαν. Τέλος, άγνωστη παραμένει και η τύχη των ελάχιστων ζαρκαδιών που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή.


Αυτό είναι γραμμένο στην σημερινή - ηλεκτρονική - έκδοση της Καθημερινή. Επικοινώνησα στις 11:30 με το Δασαρχείο, το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα, τονίζοντας μου ότι ανέλαβαν "προσωπικά" την σίτιση των ζωντανών σε ολόκληρη την περιοχή της Πάρνηθας.


Συμπέρασμα κάποιος;


Ενημέρωση 1 (3 - 7): Σήμερα, στις 7 μμ, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας.

"Για να διεκδικήσουμε την εναπομείνασα ζωή της Γης μας, απαιτώντας από τους 300 αδιάφορους να κάνουν το καθήκον τους."

8 Comments:

Blogger patsiouri said...

Να ενημερώσεις το Δημοσιογράφο της Κθημερινής πως κάποιοι τον διαψεύδουν και να τον ρωτήσεις από που έχει διασταυρώσει τις πληροφορίες του...

12:34 PM  
Blogger Pan said...

πατσιουρί: Πραγματικά δεν ξέρω πλέον τι να πω. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ούτε συντονισμός, ούτε τίποτα.

2:13 PM  
Blogger Εαρινή Συμφωνία said...

Επειδή ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην είμαι καχύποπτη μονάχα με τους συναδέλφους μου αλλά και με τις υπηρεσίες, ρωτήστε καλύτερα μια ανεξάρτητη αρχή (WWF ή κάτι τέτοιο). Διότι μπορεί πράγματι να είναι επιπολαιότητα ή προχειρότητα του συντάκτη. Μπορεί όμως να είναι και επιπολαιότητα του δασάρχη που είτε αδιαφορεί για το πρόβλημα είτε θεωρεί πως θα λυθεί από μόνο του, και τότε τα ελάφια να κινδυνεύουν να πεθάνουν της πείνας.

2:50 PM  
Blogger Pan said...

εαρινή συμφωνία: Καλωσόρισες! αν κοιτάξεις κάποιες από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις, θα διαπιστώσεις ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες στέλνουμε μηνύματα σε όποια οργάνωση μπορείς να φανταστείς. Οι απαντήσεις είναι, για να το θέσω ήπια, αντικρουόμενες.

3:05 PM  
Blogger trying escape the truth said...

Κάποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος και λέει ψέματα από όλους αυτούς αλλά άντε βρες την άκρη..
Η σημερινή διαμαρτυρία που γίνεται; για της Κυριακής έιναι στη Βουλή σίγουρα το εξακρίβωσα και για να το ξέρουν όλοι είναι αληθεια.

3:07 PM  
Blogger elafini said...

το άρθρο της καθημερινής είναι κομμάτι που προέρχεται από το δελτίο τύπου της WWF και το οποίο είχα ανεβάσει χθες...δεν ξέρω αν όντως ο δημοσιογράφος δέχτηκε τηλεφωνήματα..και τελικά οι πληροφορίες δεν είναι αντικρουόμενες...λεπτομέρειες σε νέα update που έκανα

(το άρθρο της WWF)
http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=527&Itemid=71

3:23 PM  
Blogger Pan said...

trying escape the truth: Αυτό τείνω να πιστέψω και εγώ.
Ανέβασα καινούρια δημοσίευση στην οποία συγκέντρωσα όσες εκδηλώσεις βρήκα.

3:46 PM  
Blogger Pan said...

Ελαφίνι: Μπαίνω αμέσως να το κοιτάξω.

3:47 PM  

Post a Comment

<< Home



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια