Sunday, May 07, 2006

V


Είδαμε το V for Vendetta την Παρασκευή. Η ιδέα μου είναι ή αυτή η ταινία είναι ανατριχιαστικά σημερινή; Εδώ οι εταιρείες εφευρίσκουν αρρώστιες για να πλασάρουν φάρμακα στον κοσμάκι, πόσο δύσκολο είναι για ένα αρχομανή να σπείρει ένα ιο για να εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες του; Για να μην ανατρέξουμε στην εξόντωση των Ινδιάνων της Αμερικής από τους ίδιους τους Εγγλέζους.
Ο χαρακτήρας εκείνος που για εμένα αντιμετώπιζε, εντέλει, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν του αστυνομικού. Μετά τους πρώτους λεονταρισμούς άρχισε να ψιλιάζεται ότι κάτι δεν παει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, και αυτό τον κατατρώει. Νιώθει ότι πρέπει να κάνει το καθήκον του, δεν ξέρει, όμως, αν αυτό είναι όντως το σωστό που πρέπει να πράξει. Είναι πιο τραγικός από τον V, ο οποίος γνωρίζει τι πρέπει να πράξει, όπως γνωρίζει ότι δεν θα βγει ζωντανός.
Διάβασα σήμερα, εκ των υστέρων, μερικές κριτικές σχετικά με την ταινία. Μου φαίνεται ότι οι κριτικοί έχασαν τελείως την μπάλα. Οι περισσότεροι επικεντρώνονταν στον θατσερισμό, λες και ήταν μία οφαλοσκόπηση η ταινία και τίποτα άλλο. Δεν είδαν ή δεν θέλησαν να δουν το πόσο επίκαιρη είναι.

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Διάβασε οπωσδήποτε το κόμικ. Εκεί ο χαρακτήρας του αστυνομικού έχει πολύ περισσότερο βάθος και είναι πιο σημαντικός.

Ο "Θατσερισμός" είναι αναμάσημα όσων αυτοί οι τύποι διάβασαν για το κόμικ αλλά ποτέ δε διάβασαν το ίδιο το βιβλίο.

1:03 PM  
Blogger Mirandolina said...

ναι, το κόμικς είναι εξαιρετικό. Είχα κάνει μια παρουσίαση του κόμικς προ καιρου στο μπλογκ. Είναι το πιο αγαπημένο μου κομικς όλων των εποχών, τολμώ να πω.

Την ταινία δεν την είδα, εχω αυτη την εμμονή να μη βλέπω ταινίες που μεταφερουν τις αγαπες μου στην οθόνη.

1:46 PM  
Blogger Pan said...

Itslook: Σίγουρα θα ψάξω το κόμικ, μετά από αυτό. Για να βγει μία τέτοια ταινία, και το κόμικ σίγουρα είναι πάρα πολύ καλό.

Mirandolina: Το θυμάμαι! Την είχα διαβάσει την παρουσίαση πριν αρκετό καιρό, τώρα όμως μου ξανάρθε! Θα σε παρακινούσα, πάντως, να δεις την ταινία. Δεν θα απογοητευτείς.

8:43 AM  
Blogger Pan said...

evelina_z13: Την ίδια ημέρα πήγαμε. Η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι και σημαδιακή. Είναι η ημέρα που ο Guy Fawks επιχείρησε να ανατινάξει τα δύο Κοινοβούλια, και εκείνη στην οποία ο V, ως ολοκληρωτής του έργου του, καλεί τους Λονδρέζους να παραστούν στην γιορτή που έστησε. Ένιωσα πολύ όμαρφα όταν το συνειδητοποίησα, εν είδει μνημοσύνου στον Fawks αλλά και στον V!
Δεν μ'ενδιαφέρει τι θα πουν όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους περί του κακού που κάνει το downloading, εγώ την κατεβάζω κιόλας ην ταινία. Αξίζει να την ξαναδείς.

2:13 PM  
Blogger Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής said...

Είδα το σχόλιο απ' τον/την μοσαϊκ και ανακάλυψα αυτό το ποστ σου.

Την ταινία δεν την ξέρω, όμως θυμάμαι έναν Ιό της Κυριακής από παλιά στην Ελευθεροτυπία, όπου υπήρχε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα για το πώς το AIDS ξέφυγε τυχαία ή ηθελημένα (αυτό δε θυμάμαι να το διευκρίνιζε) από πειράματα εργαστηρίων.

Και μια και μιλάμε για ιώσεις...
ΑΈπεσε στην αντίληψή σας η εκδοχή ότι η νόσος των πτηνών ήταν ένας ακίνδυνος ιός στα ψάρια, και μεταδόθηκε στα άγρια πουλιά από τα οικόσιτα πρώτα -κι όχι το αντίθετο όπως πρεσβεύουν- ως αποτέλεσμα των ιχθυάλευρων;

Παρεμπιπτόντως: Περαστικά!

8:16 AM  
Blogger Pan said...

κυκλοδίωκτον: εγώ πάντως σε ήξερα! Διάβασα αρκετές δημοσιεύσεις σου. Χαίρομαι που βρισκόμαστε.
Κατά πρώτον: Να δεις την ταινία! Αξίζει πολύ περισσότερο απ'όσο τα φτωχά μου λόγια μπόρεσαν να περιγράψουν. Άλλωστε, θα πρόσεξες ότι στάθηκα περισσότερο στον χαρακτήρα του αστυνομικού και όχι του V, του πρωταγωνιστή δηλαδή, ο οποίος κατατρύχεται από μεγάλες αντιφάσεις.
Κατά δεύτερον: Θυμάμαι κι'εγώ τον Ιό στον οποίο αναφέρεσαι. Επειδή είμαι έντονα σκεπτικιστής, αναμένω να βρεθούν αποδείξεις περί τούτου, ώστε μετά να το αποδεχτώ. Σε κάθε άλλη περίπτωση το θεωρώ μία απλή συνομοσιολογία, από την οποία μπουχτίσαμε πλέον, σε σημείο που κινδυνεύουμε να αποσυντονιστούμε τελείως.
Κατά τρίτον: Παρότι δεν αποδείχτηκε ακόμη, δεν αποκλείω καθόλου τα ιχθυάλευρα να προκάλεσαν την νόσο των πτηνών. Άλλωστε οι τρελές αγελάδες ήταν αποτέλεσμα μετατροπής των φυτοφάγων ζώων σε σαρκοφάγα, μέσω της εισαγωγής στην τροφική τους αλυσίδα ζωοτροφών φτιαγμένων από κρέατα διαφόρων ειδών και 'ποιοτήτων', μέχρι και ψόφιων αγελάδων.
Κατά τέταρτον: Σε ευχαριστώ πολύ!

9:37 AM  
Blogger Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής said...

Λάθος!
Σε "ήξερα" πριν με διαβάσεις, αν και δεν διάβασα κανένα ποστ σου.
Απλώς σκόνταψα τυχαία σε ένα Help κάποτε... (ο νοών νοήτω!)

(Ελπίζω μόνο να μη προδίνεις εμπιστοσύνη και μυστικά)

:)

10:42 PM  
Blogger Pan said...

Έχεις απόλυτο δίκαιο! Με συγχωρείς για την αμνημοσύνη. Είναι και αυτή σύμπτωμα της ασθένειάς.
Περίπτωση προδοσίας δεν υπάρχει και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Απλά, πρέπει να συνέλθω πρώτα.

10:08 AM  
Blogger Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής said...

Χμμ... με μπέρδεψες!
Γιατί δε θα μπορούσες να κάνεις τον συνδυασμό...
Εκτός αν ξέρεις από χακερικά...
Όμως..
Αν είναι έτσι, τότε μου είναι πολύ βολική η αμνημοσύνη αυτή :)

Όπως και να 'χει, ευχαριστώ για την εχεμύθεια!

3:33 PM  

Post a Comment

<< Home



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια