Thursday, May 17, 2007

Η καλή μέρα από το μεσημέρι φαίνεται

Σήμερα κατά το μεσημέρι, ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι μου, εκτυλίχθηκε μια τελείως τρελή σκηνή: Ένας μαύρος (μαύρος ήταν, τι να τον πω; Πορτοκαλί;), ο οποίος περπάταγε στο απέναντι πεζοδρόμιο με την γυναίκα του, την κτύπησε τόσο δυνατά που αυτή έσκασε επάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου. Η γυναίκα μετά έπεσε χάμω και άρχισε να βογκάει.

Εκείνη την στιγμή ερχόντουσαν από κάποια παράδοση δύο πιτσαδόροι που δουλεύουν στην απέναντι πιτσαρία. Αντί να προχωρήσουν ευθεία έστριψαν, ο ένας μετά τον άλλο και πάρκαραν μπροστά στον τύπο. Από την πιτσαρία πετάχτηκε έξω και ένας άλλος και ήρθε κατά πάνω του. Δυο-τρεις άλλοι που είδαν την γυναίκα χάμω άρχισαν να προχωράν κατά τον τύπο με ιδιαίτερα 'φιλικές' διαθέσεις.

Και το κερασάκι: ένα καλόπαιδο, γύρω στο 1.85 - 1.90, με διαστάσεις δίφυλλης ντουλάπας, χέρια σαν στυλιάρια, τατουάζ στους καρπούς, κόκκινη βερμούδα και κόκκινο μπλουζάκι ξεπρόβαλε από την γωνία του δρόμου. Στάθηκε και κοίταγε τον κόσμο που μαζεύτηκε και άρχισε να σπρώχνει τον τύπο. Μόλις κατάλαβε - προφανώς - τι συνέβηκε έστριψε στο στενό. Προσπάθησε να ανέβει στο πεζοδρόμιο αλλά μάλλον δεν τον χώραγε να περάσει! Κατέβηκε και προχώρησε προς το πλήθος. Με μια κίνηση το χώρισε στα δύο και άρπαξε τον τύπο από τον λαιμό. Αμέσως κρεμάστηκαν κάποιοι από τα χέρια του προσπαθώντας να τον σταματήσουν. Ο τύπος του άρχισε 'γυναίκα μου είναι, εσένα τι σε νοιάζει';

'Ωχ', σκέφτηκα, 'δεν το γλιτώνει το μπουνίδι'.

Εκείνη την στιγμή σηκώθηκε η γυναίκα και στάθηκε μπροστά στον τύπο. Άπλωσε τα χέρια της και με τις παλάμες της ανοιγμένες προς τα εμπρός έκανε στον κόσμο να σταματήσει. Η ντουλάπα έμεινε να την κοιτάει μερικά δευτερόλεπτα και μετά άφησε τον τύπο. Αμέσως κάποιοι τον άρπαξαν και τον έσπρωξαν προς την πιτσαρία. 'Εδώ θα περιμένεις μέχρι να έρθει η αστυνομία'. Μετά από αυτό το πλήθος σιγά σιγά διαλύθηκε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν ακούστηκε ούτε ένα βρισίδι σχετικά με το χρώμα του. Οι χριστοπαναγίες, τα πουστριλίκια και τα 'τι άντρας είσαι που δέρνεις γυναίκες; Βάλε τα αρχίδια στον κώλο σου ρε'! έδιναν και έπαιρναν. Ούτε ένα σχόλιο όμως για το ότι ήταν μαύρος! Το ευκολότερο δηλαδή.

Ένιωσα περήφανος. Και μάλιστα διπλά. Από την μια έσπευσαν να υπερασπιστούν την γυναίκα. Και από την άλλη έβρισαν πατόκορφα τον τύπο χωρίς να καταφύγουν σε 'ευκολίες'. Να πω ότι θα με χάλαγε αν έτρωγε και μερικές ψιλές; Καθόλου δεν θα με χάλαγε. Όχι φυσικά από το ντουλάπι. Οι ψιλές του σίγουρα με καρεκλοπόδαρα θα έμοιαζαν.



Όποιος μπορεί και έχει διάθεση, ας κατηφορίσει την Πειραιώς.
Στην Ακάδημου, στο 14, απέναντι από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού βρίσκεται το Θέατρο Μεταξουργείο.

Εκεί, η Άννα Βαγενά διηγείται την ιστορία της δημιουργίας του Θεσσαλικού Θεάτρου, που μετεξελίχθηκε στο αντίστοιχο ΔΗΠΕΘΕ.
Δεν χωράει κανενός είδους 'κριτική'. Μόνο πολύ συναίσθημα.
Και μία αίσθηση τέλους.

Ενημέρωση 1 (17 - 5): Μας γάνωσαν τα αυτιά όλη μέρα σήμερα με την 'Επιχείρηση Καθαρά Εξάρχεια'... ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ...Στο τέλος θα αρχίσω να ρίχνω και εγώ μολότοφ και γκαζάκια.

26 Comments:

Blogger λόγια του αέρα said...

Μαζί σου! Κι επειδή εγώ είμαι γυναίκα και είναι σίγουρο ότι η συμπεριφορά αυτών των αντρών θα με έκανε να νιώθω περήφανη να σου πω πόσο παραπάνω χάρηκα που διάβασα όλα όσα έγραψες και τα έγραψες εσύ, άντρας.
Οι τύποι που υπερασπίστηκαν τη γυναίκα και δεν είπαν κουβέντα για το χρώμα της βίας είναι πολυυυύ ωραίοι, μπράβο τους. Και είναι και γείτονές σου; Στην καλύτερη γειτονιά μένεις μπαγάσα!

Κάτι τέτοια μαθαίνω και ξεκινάει αλλιώς η μέρα μου-παρεμπιπτόντως από τις 6.30 ξεκίνησε αλλά εσύ μου την έφτιαξες για τα καλά!

Σου άφησα ένα μήνυμα στου sidd, αν κατάλαβα καλά κάτι με ρωτούσες- ελπίζω δεν έκανα λάθος.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

7:55 AM  
Blogger Pan said...

Καλημέρα! Το να χτυπάς μια γυναίκα, και να απαιτείς από πάνω να σε αφήσουν ήσυχο επειδή 'είναι η γυναίκα μου' είναι ανανδρία. Τίποτα άλλο.
Σε γενικές γραμμές πολύ φτηνά την γλίτωσε ο τύπος.

Όχι, δεν απευθυνόμουν σ'εσένα! Έγραψα 'άλλα λόγια', όχι 'λόγια του αέρα'!

9:27 AM  
Blogger industrialdaisies said...

Εντελώς Σικάγο δεν έχουμε γίνει ακόμα...
Το παλεύουμε. Ακόμα...

10:29 AM  
Blogger Pan said...

Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε.

11:29 AM  
Blogger Siddhartha said...

Όντως καλή η γειτονιά σου. Μακάρι να μη γίνουμε ποτέ όχι μόνο Σικάγο, αλλά ο,τιδήποτε κοντά σε αυτό.

Καλημέρες...

12:12 PM  
Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Βρε συ,
άμα χτύπαγα εγώ, που 'μαι λευκός, τη γυναίκα μου, λες να με στρίμωχναν το ίδιο;
Δεν νομίζω. Μου φαίνεται ότι ακόμα κι αν δεν είπαν τίποτε του στιλ «αράπη» και τέτοια, μάλλον πάτησαν πάνω στο ότι είναι ξένος για να τον στριμώξουν. Άμα το 'κανε έλληνας, το πολύ να του 'λεγαν τίποτε.
Με εντυπωσιάζει η στάση της γυναίκας. την έχω δει ουκ ολίγες φορές σε άσπρες/μαύρες/ροζ και απορώ...

12:52 PM  
Blogger Pan said...

@siddhartha: Όπως έγραψα και στην I.D., δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε ποτέ σε τέτοιο σημείο.

Καλησπέρες.

1:20 PM  
Blogger Pan said...

@βαλιακαλτόσκυλο: Και εγώ αυτό σκέφτηκα στην αρχή. Μετά που είδα, όμως, τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν, πείστηκα ότι όποιος και αν ήταν με τον ίδιο τρόπο θα φερόταν ο κόσμος. Φυσικά, αυτό μένει να αποδειχτεί.
Πίστεψέ με, κι'εγώ απόρησα...

1:22 PM  
Blogger Siddhartha said...

Τί είναι αυτό με τα 'Καθαρά Εξάρχεια'; Τωρα το παρατήρησα και λείπω. Άμα θέλουν να καθαρίσουν κάτι γιατί δεν ανεβαίνουν κατα ΚΩΛΟνάκι μεριά?...

1:25 PM  
Blogger Pan said...

Θυμάσαι τις 'επιχειρήσεις σκούπα' για τους λαθρομετανάστες; Μάλλον κάτι παρόμοιο...

1:30 PM  
Blogger iro* said...

Διαβαζοντας το, σχηματισα αμεσως την ιδια γνωμη με τον σκυλο.. Κι αυτο γιατι δυστυχως δεν ειναι λιγες οι φορες που εχει συμβει κατι στο δρομο κ οι περαστικοι απλα σφυριζουν αδιαφορα.. Αν ηταν κανενας Ελληναρας μαγκας, νομιζω πως η αντιδραση του κοσμου θα ηταν διαφορετικη η' μηδαμινη.. (αν κ θελω να πιστευω πως παλι ιδια θα ηταν!!) Παντως ηταν οντως για φαπες ο τυπος!! Τελικα ηταν μαυρος η' πορτοκαλι??? :):):)
***

6:31 PM  
Blogger tzotza said...

παντως αυτα συμβαινουνε και στις 'καλυτερες' γειτονιες..δεν εχει και σημασια που γινονται τετοια πραγματα..
δεν νομιζω πως χρειαζεται να πουμε την αποψη μας κατα την βια εναντιον των γυναικων..εννοειται..και εγω εξεπλαγην που δεν ειπανε κατι 'αλλα' comments pan μου..
chicago δεν προκειται να γινουμε γιατι διαφερουμε πολυ απο τους αμερικανους(και ας μην το πιστευουνε μερικοι)..
η 'επιχειρηση καθαρα εξαρχεια' ειναι απλα μια επιφανειακη λυση..που θα πανε αυτοι οι χρηστες μετα?εκει ειναι το προβλημα?οι χρηστες η εμποροι?ολα για τα 'ματια του κοσμου' γινονται και να εντυπωσιασουνε..δυστυχως πολυ τσιμπανε..

9:18 PM  
Blogger Σπύρος Σεραφείμ said...

πολλή ωραία γειτονιά! Σε ποια χώρα είπαμε ότι συνέβη; :)

6:56 AM  
Blogger Pan said...

@iro:Όπως έγραψα και στον σκύλο, η δικιά μου άποψη πρέπει να αποδειχτεί. Για φάπες δεν λες τίποτα! Μαύρος ήταν!!!

@tzotza:Εγώ το πιστεύω. Ότι δηλαδή δεν έχουμε καμία σχέση με τους αμερικάνους, παρά τον μιμητισμό. Ήταν, πάντως, πολύ εντυπωσιακό το ότι δεν τον έβρισαν εν σχέση προς το χρώμα του!
Υποτίθεται ότι σκοπός τους ήταν να μαζέψουν τους χρήστες και τους εμπόρους; Εγώ νόμισα ότι ήθελαν να διώξουν τους αναρχικούς που τους την έπεσαν.

@σπύρος σεραφείμ: στην Νορβηγία!!!

11:38 AM  
Blogger tzotza said...

οχι βρε!!!κοιτα στο post της Ladychill(ladychill7.blogspot) αλλα ητανε και καπου γραμμενο στις εφημεριδες(το athens voice i think). ο σκοπος ειναι να καθαρισουνε τα εξαρχεια απο τους τοξικομανεις..same difference in their logic ofcourse but thats another story!!!

12:15 PM  
Blogger Pan said...

Μάλλον μπερδεύτηκα παρά κατάλαβα τι ακριβώς συμβαίνει...

2:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πάντως, τον προβληματισμό του Σκύλου της Β.Κ. τον συμμερίζομαι και εγώ. Από την άλλη, και μόνο το γεγονός ότι δεν έκαναν τον κινέζο όλοι, κάτι είναι (κινέζοι, μαύροι...το εντελώς un-politically correct post...)

Άσχετο, αλλά χθες κατάφερα να βρω γιατί μου έκανε κλικ το όνομα του μπλογκ σου όταν μου το είπες στην παρουσίαση της Ψιλικατζούς: Waterboys, σωστά;

4:57 PM  
Blogger Pan said...

Αγαπητέ μπαμπάκη, καλωσορίσατε! Πρώτα να αναφέρω ότι εδώ είμαστε τελείως politically uncorrect...
Όπως απάντησα και στον Βαλιακαλντόσκυλο, ελπίζω ότι θα επιβεβαιωθεί, κάποτε, η αίσθηση που έχω ότι ίδια θα είναι η αντίδραση ασχέτως χρώματος...

Waterboys φυσικά!

5:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

'Put your face to my window
breathe a night full of treasure
the wind is delicious
sweet and wild with the promise of pleasure
the stars are alive
and nights like these
were born to be
sanctified by you and me
lovers thieves fools and pretenders
and all we gotta do is surrender'
Η γυναικα του ανηκε στην ιδια φυλη;Μπορει ο ανθρωπος να ηθελε να την κανει κι αυτην 'μαυρη' (στο ξυλο) και να τον παρεξηγησες,βρε!S-U-P-E-R τ' ονομα του blog σου!(Τι μουσικες γραφονταν πριν απο 22 χρονια,Jesus!)-ΑΤΠ-

10:37 PM  
Blogger Pan said...

@ανώνυμος ΑΤΠ: Στην ίδια φυλή ανήκε και η γυναίκα του, συνεπώς δεν παίζει η αλλαγή χρώματος!!!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Πίστεψέ με, ακόμη γράφονται.
Ψάξιμο χρειάζεται μόνο για να βρεθούν.

10:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Το ξερω,καλε μου.Αλλα να,ειναι ενας παλιμπαιδισμος που με εχει πιασει εσχατως.Τα ακουω και τα καινουρια τα ωραια γιατι τα ψαχνω πολυ.Εγω σ'ευχαριστω.-ΑΤΠ-

11:13 PM  
Blogger Pan said...

Αλήθεια; Πολύ ευχάριστο! Δεν βρίσκεται πολύς κόσμος που το ψάχνει.
Όσο αφορά στον παλιμπαιδισμό, πίστεψέ με κι'εγώ στην ίδια ακριβώς φάση είμαι!

11:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Γιατι,μα τον Τουτατη,δεν τα ψαχνουν;Τα 38 (αντε προς 39) ειναι τοοσα πολλα,και τους βαραινουν;Εγω νοιωθω τοσο 15 τελευταιως... Σταματαει ποτε ο ερως της μουσικης,της τεχνης γενικοτερα;Ριξε και κανενα καινουριο (συγκροτημα-ονοματακι)στην αρενα.-ΑΤΠ-

11:26 PM  
Blogger Pan said...

Το 90% το βαραίνουν τα 30, όχι τα 38. Και το 10% ακόμη και τα 50 ελαφρά του φαίνονται.
Νομίζω αν ανατρέξεις σε μερικές παλαιότερες δημοσιεύσεις θα βρεις αρκετό πράγμα. Φυσικά, όποτε υπάρχει πράγμα που σαλεύει, θα το ανεβάζω.
Κι'εσύ εκ Γαλατίας βλέπω!

Απορία: Τι πάει να πει ΑΤΠ;

11:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΑΤΠ=Απο Το Πουθενα,ενα χωριο,κοντα στην Γαλατια,που αντιστεκεται σθεναρα στους Ρωμαιους!Τρεχω να δω!Υ.Γ.Το παλικαρι που μηνυσε ο Λ.(σιγα μη γραψω τ'ονομα του),πρεπει να το παρασημοφορησουν,και να κλεισουν μεσα τον Β-λα-ουκεφαλα,μ'εκεινο το ωραιο ασπρο πουκαμισακι που δενουν πισω τα μανικια.You know?Κι οπως ειδα & σ'ενα αλλο blog,δεν τους πειραζει η Αρεια μοσχαροκεφαλη του Λ. τους πειραζουν τα καινουρια βιβλια της ιστοριας;Εμεις μαθαμε ιστορια απο το σχολειο ΡΕ Γ...ΤΟ;!!!Ανοιξ'τε τα ματακια σας & τα μυαλακια σας επιτελους!-ΑΤΠ-

11:57 PM  
Blogger Pan said...

@ανώνυμος: Μάλιστα, τώρα κατάλαβα... Δυστυχώς, αντί να κλείσουν μέσα τον Λ. έκλεισαν ένα άνθρωπο ο οποίος προσπαθούσε να κάνει την δουλειά του. Το ζήτημα τώρα είναι εμείς με ποιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε να δικαιωθεί ο Τσιπρόπουλος.

11:17 AM  

Post a Comment

<< Home



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια