Wednesday, March 21, 2007

Φτάνει

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.


Φτάνει πιά!
Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:
  • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

  • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.

  • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.

Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων:
Αμπελοφιλοσοφίες, ΑναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.

Technorati tag:
| meme: a6edf8bc8e7a7ed85215abe9b94bbc7a





Ενημέρωση (23 - 3): Για διαβάστε αυτό

7 Comments:

Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Ο καθε λαος εχει τη κυβερνηση που του αξιζει...

11:48 PM  
Blogger Unknown said...

Τα μπατσοκλωτσίδια δεν είναι απλά έκνομα. Είναι βαρβαρότητα (πιθανώς δε οφειλόμενη και στην έλλειψη καλύτερου εκπαιδευτικού...)
Τα κλωνάρια που αψηφούν πέντε εκατομμύρια πολίτες, στρουθοκαμηλίζοντας "το καλό μας", τι είναι;

Όσο για τον πρεζατιβι, όντως. Και τις ανοχές που της επιτρέπεται.

Sorry Πάνα μου, αλλά η πρωτοβουλία μου φαίνεται κομματάκι μονομερής.

12:06 AM  
Blogger Pan said...

@πρέζατβ: δεν διαφωνώ... Και;
@ Η.Δ.: Το πρώτο ζήτημα είναι τα κλωτσομπουνίδια τα οποία είναι περισσότερα από ποτέ. Εξήντα ένα παιδιά στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό να καταγγέλλουν ότι πολλά από αυτά την γλύτωσαν από τύχη. Και αυτό δεν είναι βαρβαρότητα. Είναι καθαρή πρόθεση να τσακίσουν τους διαφωνούντες.

Το δεύτερο αφορά ακριβώς στην ανοχή που αναφέρεις.
Τι πάει να πεί 'αντάρτικο πόλεως'; Οι εφόδοι στα Εξάρχεια; Δηλαδή να μην γίνονται διαδηλώσεις επειδή έτσι καύλωσε στον τέτοιο; Ή μήπως ήταν η πρώτη φορά που έπεφταν μολότοφ σε τμήμα;

Φίλε μου διάβαζα ότι ο κόσμος προτιμά να εμπιστεύεται τους γνωστούς αλήτες πολιτικούς παρά κάποιον άγνωστο ο οποίος μπορεί να είναι πολύ καλύτερος.
Συνεπώς, όταν τα πράγματα ζορίσουν υπερβολικά είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι νέοι είναι που θα αντιδράσουν.

Και πάνω απ'όλα είναι αυτό ακριβώς που γράφει το banner: Σας έχω όλους γραμμένους. Αυτό.

12:40 AM  
Blogger Unknown said...

Κατ' αρχήν να διορθώσω ένα απαράδεκτο γλωσσικό που έκανα και αλλάζει το νόημα αυτών που εννοούσα. Προς τον πρεζατιβί: Που ΤΟΥ επιτρέπεται. Κι από "υπουργομπάτσους" κι από βαριεστημένους νεοφασίστες που φωνασκούν ανορθόγραφα.
Και τις διαδηλώσεις γουστάρω και τις μολότωφ και το συνεπακόλουθο ξύλο. Δηλαδή πως αλλιώς κλιμακώνεται μια ρήξη; Όσοι έχουν τη σοφία και τα κότσια προχωρούν μέχρις καταλύσεως. Περιμένουμε τον Πολύδωρα ν' αλλάξει; Αμ δε. Απλά ΤΟΝ αλλάζουμε. Όχι όμως και να διαμαρτυρόμαστε για τις συμπλοκές. Αυτός είναι πόλεμος. Ειδάλλως θα ήταν παλλικαρισμός. Εκτός εάν πιστεύεις πως δέρνεται η αθωότητα και μόνο...

Δεν εμπιστεύομαι κανέναν "αλήτη" πολιτικό (ΓΕΝΙΚΑ) και κανέναν που δεν ξέρει να γράψει τ' όνομά του. Γνωστό ή άγνωστο.

12:59 AM  
Blogger Pan said...

'κι από βαριεστημένους νεοφασίστες που φωνασκούν ανορθόγραφα': σε ποιους αναφέρεσαι με αυτή σου την φράση; Μπορεί να μην γνωρίζω όλους τους μπλόγκερ που είχαν την πρωτοβουλία γι'αυτή την διαμαρτυρία, πάντως αυτή καθ'αυτή σίγουρα νεοφασιστική δεν είναι.
Κατά τ'άλλα, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο τέτοιος δεν θα αλλάξει (τον σιχάθηκα τόσο που ούτε το όνομά του δεν γουστάρω να γράφω).

11:04 AM  
Blogger Unknown said...

Έχεις συμμετάσχει σε μια απλή πορεία/κατάληψη/διαμαρτυρία που υπεκινείτο από δεκαπέντε, αλλά στην οποία συμμετείχες γιατί ήξερες ότι είναι δίκαιη τον πυρήνα της;
Προδόθηκαν οι αρχές της από δαύτους; Αν ναι, ξέρεις για ποιους νεοφασίστες μιλάω. Αν όχι είσαι τυχερός και σε δικαιολογώ για την συμμετοχή σου. (Ούτως ή άλλως σε δικαιολογώ γιατί νομίζω ότι σε ξέρω...).

1:27 PM  
Blogger Pan said...

Συμμετείχα σε μία κατάληψη και στο τέλος έφαγα ξύλο από κάποιους από τους 'καταληψιοπατέρες' ας μου επιτραπεί ο αδόκιμος όρος (πάντα ήθελα να το πω αυτό!). Γιατί δεν ήμουν 'του χεριού τους'. Όχι, αυτοί δεν πρόδωσαν αυτό που πίστευαν. Για εμένα το πρόβλημα ήταν ότι η όλη φάση αντί να πηγαίνει μπροστά κατάληξε οπισθοδρόμηση.
Με επηρέασε αυτό. Σε σημείο που για αρκετά χρόνια δεν ήθελα ούτε να ακούω για κατάληψη/πορεία/διαμαρτυρία.
Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι ξεπερνάν τα όρια.
Όλα χρειάζονται φίλε μου. Όλα.

1:52 PM  

Post a Comment

<< Home



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια