Tuesday, June 05, 2007

Μακρυά

Μιλτιάδης Βέρρας- Βουλευτής Αχαϊας said...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ Κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΕΡΡΑΣ




ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΕΡΡΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΣΟΚ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΧΑΪΑ



4 Ιουνίου 2007


ΕΡΩΤΗΣΗ


ΘΕΜΑ: Η παθογένεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας


Προς τους Υπουργούς:
-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και
-Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας


Με αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση που εκδηλώθηκε μετά τον πρόσφατο θάνατο (Παρασκευή 25 Μαϊου 2007) της 30χρονης Αμαλίας Καλυβίνου, που είχε το κουράγιο να καταγράψει την προσωπική της «οδύσσεια» στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο, επανέρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα, το θέμα της παθογένειας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που εθελοτυφλεί σε σημαντικότατα προβλήματα.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fakellaki.blogspot.com, η νεαρή φιλόλογος κατήγγειλε επώνυμα τους γιατρούς που αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, επαινώντας παράλληλα εκείνους που επέλεξαν να τιμήσουν τον Όρκο του Ιπποκράτη. Στόχος της ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις, για να σταματήσει κάποια στιγμή η αυθαιρεσία και η εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.
Πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δυστυχώς δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 2071/1992, θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ.: «Η δωροληψία και ιδίως η λήψη αμοιβής και η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας».


Ερωτώνται οι κοι Υπουργοί:

1. Με ποιον ουσιαστικό τρόπο σκοπεύουν να καταπολεμήσουν τη δωροληψία και τη λήψη αμοιβής και αποδοχής οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας από γιατρούς και ιδιωτικές κλινικές;
2. Πως θα καταπολεμηθούν οι παράλογες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν υπερβολικά τους ασθενείς, αλλά και την ταλαιπωρία στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων για μία σφραγίδα;
3. Προβλέπεται και αν ναι, με ποιον τρόπο αυστηρότερος έλεγχος στη διαπλοκή των φαρμακευτικών εταιρειών και του ιατρικού κατεστημένου;
4. Πότε θα αξιοποιηθούν οι ανεκμετάλλευτες νοσοκομειακές υποδομές;
5. Θα υπάρξει συνεχής και άρτια επιστημονική κατάρτιση για όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ.;
6. Υπάρχει πρόθεση και αν ναι πότε, για ψηφιοποίηση του ιατρικού φακέλου του ασθενούς πανελληνίως, ώστε να επισπεύδεται η σωστή διάγνωση και θεραπεία;


Ο ερωτών βουλευτής



Μιλτιάδης Βέρρας- Βουλευτής Αχαϊας



ΜΑΚΡΥΑ
ΑΠΟ
ΤΟΥΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

ΑΚΟΥΤΕ
ΟΛΟΙ;

ΜΑΚΡΥΑ

Ενημέρωση 1 (5 - 6): Επειδή αν στείλω εγώ μήνυμα στον βουλευτή - όρνιο, θα επέμβει εισαγγελέας, παρακαλώ κάποιο ή κάποιους πιο ψύχραιμους να τον συνετίσουν...


Της Industrial Daisies

Εγώ ήθελα να γίνω δέντρο


19 Comments:

Blogger R2-D2 said...

Έλεος πια! Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει ψήφους από το δράμα της Αμαλίας;;;; Τι όρνια ρε πούστη, τι όρνια...

4:23 PM  
Blogger kabamaru said...

makrya gia na swthoume!

4:40 PM  
Blogger Pan said...

r2-d2: Νομίζω πλέον η επίσημη ονομασία τους πρέπει να είναι 'όρνια', όπως ακριβώς το έγραψες...

kabamaru: όσο μακρύτερα, τόσο καλύτερα.

4:54 PM  
Blogger tzotza said...

unbelievable!!!
first it was george papandreou with his rediculous(the kindest adjective i can think of!!!) 'comment' in Amalia's blog which also sounded like a prelectorial speech and now this as a continuation..how desperate are they????
τι φαρα ειναι αυτοι οι πολιτικοι βρε pan μου????

6:57 PM  
Blogger Pan said...

tzotza: Νομίζω ότι πλέον πρέπει επειγόντως να τους σταματήσουμε. Να σου πω τι άλλο έμαθα για τον συγκεκριμένο; Είναι γιατρός!!! Γυναικολόγος συγκεκριμένα.

8:59 PM  
Blogger industrialdaisies said...

Μακριά κι αλάργα... Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι μπορούμε να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα. Δυστυχώς...

Υ.Γ. : Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, στο έγραψα και στα μέρη μου. Ήρθα από εδώ να παραλάβω το δώρο μου, να σου δώσω ένα φιλί και ένα χαμόγελο... :)

6:14 PM  
Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Α, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν δικαιούσαι να επιλέγεις «συμμάχους». Δεν νομίζω, τουλάχιστον, ότι η σχωρεμένη η Αμαλία θα 'λεγε του Βέρρα «Α, εσύ είσαι ΠΑΣΟΚος, δεν σε θέλω!»

6:19 PM  
Blogger Pan said...

industrial daisies: ευχαριστώ, ανταποδίδω!

σκύλος της Βάλια Κάλντα: Ειλικρινά, τώρα, πιστεύεις ότι υπάρχει έστω η ελάχιστη ειλικρίνεια στην 'ερώτηση' του γιατρού-γυναικολόγου-βουλευτή;
Όσο για συμμάχους...άσε καλύτερα.

6:43 PM  
Blogger Siddhartha said...

Έλεος. Ε Λ Ε Ο Σ. Όλα στο βωμό της εξουσίας. Όλα εκεί τα βάζουν. ΌΛΑ οι παλιοκαριόληδες, μπλέ, κόκκινοι, πράσινοι. ΟΛΟΙ.

7:23 PM  
Blogger Pan said...

siddhartha: "Όλοι οι καριόληδες μια εταιρία. Σάπια ηλικία και αδυναμία."
(Καληνύχτα, Σωκράτης Μάλαμας).

10:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Τον Μάλαμα ήθελα να μνημονεύσω κι εγώ αλλά με πρόλαβες.Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.Κάτσε κι έρχονται και τα χειρότερα..

9:02 AM  
Blogger Pan said...

purple clementine: Καλωσόρισες! Πολύ θα ήθελα να μην είχες δίκαιο...

11:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Και γιατρός και συνδικαλιστής στον Ιατρικό Σύλλογο πριν εκλεγεί βουλευτής! Μάλιστα έχει διατελέσει για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου!!!
Όταν έρχονταν καταγγελίες για χρηματιζόμενους συναδέλφους του κατέφευγε στα γνωστά συντεχνιακά μισόλογα: "να αποφανθεί πρώτα η δικαιοσύνη", "να δούμε τα στοιχεία", "μην προσβάλεται τον κλάδο", κλπ αρ@#δ*&ς!

1:30 PM  
Blogger Pan said...

Πω ρε πούστη μου...Θέλει πολύ ξύλο δηλαδή...

3:40 PM  
Blogger Σπύρος Σεραφείμ said...

κοράκια και γύπες...

τα σέβη μου!

4:20 PM  
Blogger Pan said...

Όρνια...

Δεν έκανα κάτι!

4:39 PM  
Blogger Credit said...

Τα όρνια κατασπαράζουν τους νεκρούς μόνο. Αυτοί όλοι είναι βδέλες. Μας ρουφάνε το αίμα για να ζήσουνε από τη στιγμή που θα γεννηθούμε μέχρι και μετά θάνατον.

10:51 PM  
Blogger Pan said...

Credit: Καλωσόρισες! Μου φαίνεται τελικά πρέπει να είναι μετάλλαξη. Όπως δείχνουν, είτε ζωντανούς, είτε νεκρούς, είναι εκεί για να σκυλεύσουν.

11:03 AM  
Blogger Noumenorian said...

Τα ίδια σκατα και ο Βενιζελος που το παιζει μοντερνος και χει blog να λεει περιχαρής για την κατάθεση του blog της αμαλιας στην Βουλή.

7:14 PM  

Post a Comment

<< Home



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια